A választás szabadsága
A tökéletességet nem akkor érjük el, amikor már nincs mit hozzátenni, hanem akkor, mikor már nincs mit elvenni (Antoine de Saint-Exupéry)
Alexander-technika logo
Tied a tested! - Alexander technika Borbás Beával

Testedzés

Kezdőlap / Cikkek / Testedzés

TestedzésSok testépítő úgy gondolja, ha már sikerült ennyi izmot beszerezni, akkor vétek lenne nem használni, akár szükség van rá, akár nem. Ha tartósan feszíted az izmaidat, az komoly problémával, fájdalommal járhat. Meg kell tanulnod külön is használni az izmaidat. Mikor elmész az edzésre akár kezdő vagy akár jó pár éves testépítés van mögötted, ne elvakult célként figyelj az izomnövelésre, hanem add meg a módját, hogyan csináld.

Tanuld meg, hogy a súlyzó felemeléséhez, ténylegesen milyen izmok szükségesek. Valószínű, ha már a nyakadat is befeszíted, az attól van, hogy még gyengék azok az izmaid, melyek a célgyakorlathoz szükségesek. De előfordulhat, hogy egyszerűen arról van szó, már teljesen hozzászoktál, hogy más izmokat is befeszítsél, amelyektől valójában nem lesz hatékonyabb maga az emelés.

Gondolj az Alexander technika irányaira az edzőteremben. Bármilyen mozgást végzel, ezek mindig ugyanazok. A nyakad legyen elengedett, annyira, hogy érezd, ahogy rajta egyensúlyoz a fejed. A hátadnak tartsd meg a természetes hosszúságát és szélességét, érezd az erőt (nem izomfeszültséget) a hátadban. A vállaidat engedd le oldalra. Figyelj arra, hogy az állkapcsodban se legyen feszültség. Törekedj a fokozatosságra, ismerd meg a testedet. Tudd megkülönböztetni, az ismétlések mikor válnak az izomnövelés előnyére vagy inkább az ízületeid kárára.

A publikált cikk: Alexander technika az edzőteremben