A választás szabadsága
A tökéletességet nem akkor érjük el, amikor már nincs mit hozzátenni, hanem akkor, mikor már nincs mit elvenni (Antoine de Saint-Exupéry)
Alexander-technika logo
Tied a tested! - Alexander technika Borbás Beával

Takarítás

Kezdőlap / Cikkek / Takarítás

TakarításGyakran hallok efféle panaszokat „jaj, annyira fáj a hátam/derekam, egész nap takarítottam”. Egy jó hír, nem kell kosznak lenni a lakásodban ahhoz, hogy megvédd a hátadat. Sőt, egy kis odafigyeléssel kellemes testmozgássá alakíthatod a takarítást, amivel még javulhat is gerinced rugalmassága. Mikor a porszívót, seprűt, felmosót a kezedbe veszed, az legyen mindig a tested függőleges felezővonalában. Ha hajolnod kell, azt a csípődből tedd, miközben a térded is hajlik.

Segít, ha úgynevezett támadóállásban vagy, azaz az egyik lábadat előrébb helyezed, a két talpad közel 45 fokos szöget zár be, elől lévő lábad térdben megfelelően hajlik. A hátad hosszúságát bármilyen helyzetben tartsd fenn. Mindig legyél a célponttal szemben, ne derékból facsard ki a tested. Ha fordulnod kell, az egész testeddel fordulj. A takarítóeszközt tekintsd a kezed/karod meghosszabbításának. Figyelj a vállaidra, legyenek elengedettek. Ha valamit nem érsz el kényelmesen, ne legyél lusta, hozz egy széket, amire felállsz, nehogy meghúzd valahol magad.

A publikált cikk: Alexander technika a mindennapokban