A választás szabadsága
A tökéletességet nem akkor érjük el, amikor már nincs mit hozzátenni, hanem akkor, mikor már nincs mit elvenni (Antoine de Saint-Exupéry)
Alexander-technika logo
Tied a tested! - Alexander technika Borbás Beával

A foglalkozás

Kezdőlap / A módszer / A foglalkozás

A foglalkozásra kényelmes ruhában gyere, amiben szabadon mozoghatsz, például könnyen le tudsz guggolni. Célszerű nadrágban jönnöd. A klasszikus Alexander technika foglalkozáson csak Te és a tanár vesz részt.

Igazából nagyon egyszerű dolgot fogsz megtanulni, amiről talán nem is sejtetted eddig, hogy gondod lenne vele. Hogyan kell leülni a székre, illetve hogyan kell onnan felállni. Érdekes meglepetésben lesz részed. Valószínű észre sem vetted, hogy feleslegesen feszíted izmaidat egy mozdulat előkészítéseként. És ha megpróbálod elengedni, - már ha sikerül, - eleinte úgy érzed majd, hogy anélkül nem is lennél képes a mozdulatot létrehozni. Hamar megtapasztalod azonban, hogy mennyivel könnyebb a mozgás, ha átgondoltan végzed. Ne ijedj meg, az elkövetkezendő életedben nem kell minden lépést végiggondolnod, ugyanúgy szokásoddá fog válni a helyes testhasználat, mint ahogy eddig a helytelen.

A tanár instrukciókkal lát el, amit meg is mutat, hogy megértsd, mit jelent valójában, így tanulod meg Te is alkalmazni. Ne félj kérdéseket feltenni, abból fogsz a legtöbbet tanulni. Ami az órán történik nem varázslás, hanem tudatosítás, tanulás. Amit az Alexander technika foglalkozáson megtanulsz, nem csak az ülésnél, állásnál, hanem bármilyen tevékenységednél, mozgásformádnál tudod használni. Ha mégis lenne olyan tevékenységed, aminél bizonytalan vagy, a tanár örömmel segít benne, hogy megtanuld abban is alkalmazni az Alexander technikát.